Splitska tvrtka Adria Winch najbolji mali izvoznik

Bez autora
May 23 2010

Splitska tvrtka Adria Winch proglašena je najuspješnijim malim izvoznikom, a Brodogradnja, strojarstvo, inženjering iz Zadra, u kojoj radi samo pet zaposlenih i svi odreda su diplomirani inženjeri strojarstva, ponijeli su titulu najuspješnijih malih izvoznika na 14. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku u okviru kojega Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva svake godine tradicionalno uruči nagrade većem broju malih i srednjih poduzetnika, izvoznika i inovatora. Također, i Ekonomska škola iz Šibenika, u konkurenciji srednjih škola za najbolji poslovni projekt – razvoj novog proizvoda okitila se prvom nagradom ostavljajući iza sebe srednjoškolce iz Belog Manastira i Zaboka. Inače, Tehnohit-HR obrt iz Pitmoače našao se na tronu kao najuspješniji mikro poduzetnik, a u konkurenciji najuspješnijih malih poduzetnika najbolja je bila tvrtka Komet iz Preloga.

Splitska tvrtka Adria Winch najbolji mali izvoznikSplitska tvrtka Adria Winch proglašena je najuspješnijim malim izvoznikom, a Brodogradnja, strojarstvo, inženjering iz Zadra, u kojoj radi samo pet zaposlenih i svi odreda su diplomirani inženjeri strojarstva, ponijeli su titulu najuspješnijih malih izvoznika na 14. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u Šibeniku u okviru kojega Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva svake godine tradicionalno uruči nagrade većem broju malih i srednjih poduzetnika, izvoznika i inovatora.

Također, i Ekonomska škola iz Šibenika, u konkurenciji srednjih škola za najbolji poslovni projekt – razvoj novog proizvoda okitila se prvom nagradom ostavljajući iza sebe srednjoškolce iz Belog Manastira i Zaboka.

Inače, Tehnohit-HR obrt iz Pitmoače našao se na tronu kao najuspješniji mikro poduzetnik, a u konkurenciji najuspješnijih malih poduzetnika najbolja je bila tvrtka Komet iz Preloga. U konkurenciji srednjih poduzetnika prvo mjesto pripalo je TPK Orometalu iz Oroslavlja, dok je najuspješnija poduzetnica tvrtka Fugaplast iz Gola. Pekarna Tušak iz Gospića pobijedila je u konkurenciji mladih poduzetnika, Biovitalis iz Turčina proglašena je najuspješnijim poduzetnikom inovatorom, a u konkurenciji najuspješnijih srednjih poduzetnika Solaris iz Novigrada koji proizvodi solarne fotonaponske ćelije.

Likum, Zadruga likovnih umjetnika iz Zagreba u čijem osnutku prije 60-tak godina je sudjelovao i Krsto Hegedušić proglašena je najuspješnijom zadrugom, dok je TEKSKO mreža iz Zagreba naajuspješniji klaster u Hrvatskoj. CTR – Razvojna agencija Brodsko – posavske županije iz Slavonskog broda je najuspješnija regionalna razvojna agencija.

Prvonagrađeni su i Poduzetnički inkubator Pakrac, te Poduzetnička zona Sveta Nedjelja. Studenti Ekonomskog fakulteta iz Zagreba u konkurenciji visokoškolskih ustanova imali su najbolji poslovni projekt.

Uz prigodne statue, svim prvonagrađenim uručene su i novčane nagrade od po 20 tisuća kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik